середу, 19 вересня 2018 р.

ФК "Олика" - "поза грою"



Днями, футбольний клуб «Олика» на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що знімається з Чемпіонату району з футболу сезону 2018 року.

Таке рішення було прийнято після виїзної гри у Ківерцях, де окремі ківерцівські футболісти проявили неспортивну поведінку щодо оличан та їх представника на полі та поза ним. Хоча це не поодинокий випадок у рамках нашого Чемпіонату, але саме після цього випадку лавина негативу накрила усю Федерацію Футболу Ківерцівського району.
-          Після завершення матчу відбулося засідання контрольно-дисциплінарного  комітету Федерації, - каже голова Федерації Юрій Ващук. – Було вирішено відсторонити
гравців Ківерець Юрія Чепуру та Михайла Зайчука на 7 та 5 ігор відповідно. Про це знали представники Олики. Їх капітан Олег Шахраюк повідомив, що команда залишить Чемпіонат, якщо матч Олика - Ківерці не буде переграно. Статутом такого не передбачено, матч був зіграний до кінця. Не так давно таке ж рішення було прийнято після сутички у матчі Прилуцьке – Башлики. Виходить потрібно перегравати обидва матчі? А потім кожен матч, де відбувалося чи буде відбуватися подібне? Федерація – громадська організація, внески команд складають її фонд.  Ми розуміємо, що підготовкою стадіонів, транспортуванням команди часто змушені займатися самі ж футболісти. Тому завжди йдемо на поступки: допускаємо команди до змагань без перерахування грошей (деякі футбольні клуби з нами так і не розрахувалися!). Можливо, якби після кожної бійки чи лайки на футболістів та представників команд накладалися чималі штрафи, то ситуація покращилася б. Та виникає питання: хто погодиться власні кошти виділяти ще й на таке? Який вихід? Не допускати до змагань неплатоспроможних команд? Залишити 4-5 команд? Організація Чемпіонату це справа не одного дня, як дехто вважає. Липно відзаявилося після перших турів, що призвело до вимушеної зміни календаря і т.д. – накласти штраф? Башлики теж повідомили, що через брак людей не будуть догравати третє коло. Штраф? Якщо команди згодні на такі рішучі дії та до тисячних штрафів за вболівальника, що вибіг на поле до судді чи футболіста, то й ми готові так працювати.  Щодо суддівства: обласні арбітри задіяні на Чемпіонаті Волині, до того ж інші райони також запрошують їх на свої Чемпіонати, відбуваються дитячі турніри тощо. Тому очевидно, що фізично організувати луцьких суддів на кожен матч нашого району не можливо. Так чи інакше, не залежно чи це ківерцівський чи луцький арбітр жоден гравець  чи представник команди чи навіть голова Федерації не має права втручатися та оскаржувати його дії під час матчу. Та як показує практика, навіть три нейтральні арбітри не задовольнять своєю кваліфікацією представників деяких команд. Прикладів чимало. Так, цими вихідними, відбувся матч Першої ліги між командами Хорлупи-Пальче - Холоневичі. Там судив луцький арбітр, гості програли 2:1, і тепер готують протест щодо його дій. Цей же арбітр не сподобався команді Жорнищ, які вирішили завершити матч на 52 хв, а їхні суперники з Дерно претензій не мають. Я особисто, як голова Федерації та як гравець вибачився після матчу у Ківерцях перед представником олицької команди. Рішення КДК є. Розуміння - не має.

Тепер лишається відкритим питання: підводити підсумки Чемпіонату після двох кіл чи все ж чотири команди з Вищої ліги мають догравати третє коло без Башликів та Олики?

Немає коментарів:

Дописати коментар